FIBA med SIVA, Innovation Norway og NRCC: Studietur til Tyumen og Jamal 23.-27. Sep

Mange snakker om mulighetene i Sibir, og ikke minst på Jamal-Halvøya. Murmansk er en del av utviklingen der, først og fremst som utgangspunkt for den nordlige sjøruten – men også i forbindelse med industriell produksjon.

For mange nordiske bedrifter er allerede Murmansk et ganske eksotisk og nokså ukjent sted. Sibir i Russlands asiatiske del er ligger enda mer utenfor. Derfor har FIBA Murmansk (Foreign Investors Business Association) og SIVA International tatt initiativet til å organisere en studietur til dette området.

Før man tenker business er det viktig å få et inntrykk av forholdene der – klima, lange avstander, eksisterende og manglende infrastruktur, erfaringer og perspektiver. Derfor inviterer FIBA Murmansk (Foreign Investors Business Association) i samarbeid med SIVA International, Innovasjon Norge og Norsk-russisk Handelskammer til å være med på en orienteringsreise for næringslivet og relaterte organisasjoner til det «ukjente landet i Øst».

Vi reiserSjöö først til Tyumen fordi denne byen ble sentret for oljeindustrien etter at stor olje- og gassfelt ble oppdaget i denne regionen på 1960-tallet. Her finnes det en rekke bedrifter med tilknytning til denne industrien. Byen er også det administrative sentret for den over 1,4 mill. kvadratkilometer store Tyumen-Oblast og er dessuten overordnet senter for blant annet det autonome Jamal-området. Salekhard er hovedstad i dette området og et naturlig utgangspunkt for de storstilte aktiviteter på Jamal-Halvøya.

 

Med på turen blir blant annet representanter for de nevnte organisasjoner og fra bedrifter som allerede er engasjert i Murmansk-Regionen. Av praktiske årsaker blir gruppens størrelse begrenset til 20 personer. Organisering av programmet er finansiert av SIVA International og gjennomføres i samarbeid med FIBA. Reisekostnadene betales av hver deltaker til teknisk operatør.

Det er noen plasser igjen – men på grunn av nødvendige spesialtillatelser til å reise til Salekhard er påmeldingsfristen den 6. august 2014.

 

Reiserute

DAG 1 / tirsdag 23.9.:

Ankomst til Moskva i løpet av ettermiddagen fra Oslo, Murmansk osv.

Vi møtes på hotellet på Sheremetjevo Lufthavn. Fellesmiddag med orientering. Overnatting. Husk at Moskva tid er norsk tid + 2 timer.

Individuell reise til Moskva med egen booking. Følgende flyforbindelser anbefales: Oslo-Moskva /Sheremetjevo, Aeroflot SU 2175, 13:10 fra Oslo, 17:45 til Moskva. Alternativt: Oslo-Moskva /Sheremetjevo, Aeroflot SU 2535, 20:10 fra Oslo, 00:45 til Moskva. Priser fra NOK 1.300 en vei

DAG 2 / onsdag 24.9.:

Fly Moskva/Sheremetjevo – Tyumen (SU1500; 09.40 – 14.20; lokal tid i Tyumen er Moskva tid + 2 timer)

Ekskursjon i Tyumen med første orientering. Fellesmiddag og overnatting i et hotell i sentrum.

DAG 3 / torsdag 25.9.:

Møter, bedriftsbesøk (norsk etablering), orientering. Fellesmiddag, overnatting

DAG 4 / fredag 26.9.:

Fly Tyumen-Salekhard (YC10; 07.00 – 08.40, begge steder er i samme tidssone)

Hele dagen: Ekskursjon, møter med myndigheter og bedrifter, fellesmiddag med oppsummering, overnatting.

DAG 5 / lørdag 27.9.:

Fly Salekhard – Moskva/Domodedovo (YC31; 10.00 – 10.50; tidsforskjellen mellom Salekhard og Moskva er 2 timer). Fellestransport til Lufthavn Sheremetjevo for dem som trenger det.

Videre individuell reise fra Moskva tilbake til Oslo, Murmansk osv. Følgende flyforbindelser anbefales: Moskva/Sheremetjevo – Oslo, Aeroflot SU 2534, 18:45 fra Moskva, 19:25 til Oslo. Priser fra NOK 1.100 en vei

 

Priser og villkår

FLAIT Group er teknisk operatør for denne gruppereisen og gjennomfører alle nødvendige bookinger.

Antall deltakere blir mellom 15 og 20 personer. Reisekostnadene betales av hver deltaker.

På grunn av lang behandlingstid av tillatelser for reiser til Salekhard er påmeldingsfrist for ikke-russiske deltakere satt til 6. august.

Det er også stort press et begrenset volum av flyseter og hotellrom i perioden like før vinteren starter. Derfor må operatør sikre plass gjennom forhåndsbetaling.

Reisen må derfor betales ved påmelding (unntatt fellesmåltider). Det kan ikke regnes med erstatning dersom reisetillatelsen til Salekhard skulle bli avslått.

Fakturering skjer etter ønske fra russisk eller norsk adresse med betaling til russisk eller norsk konto.

Pakkeprisen (uten måltider) er kr 14.800 fra og til Moskva.

 

Inkludert i pakken:

-         Flybilletter Moskva-Tyumen-Salekhard-Moskva

-         Totalt 4 overnattinger i enkeltrom med frokost: 1 overnatting i Moskva, 2 overnattinger i Tyumen, 1 overnatting i Salekhard

-         Transfers til og fra flyplassene, lokale fellestransporter, ekskursjoner

-         Transfer Moskva Domodedovo – Moskva Sheremetjevo på returreisen

-         Framskaffelse av spesialtillatelse til reise til Salekhard

-         Organisering av reise- og møteprogram

-         Leie av konferanserom

-         Gruppeleder, lokale tolker

-         Fellesmåltider og andre omforente felleskostnader faktureres etter gjennomført reise

 

Kontakt

Ulrich Kreuzenbeck v/ FLAIT Group Murmansk

Tel +7 911 30000 99

E-post ulrich@russland.ru

www.fiba.nba-murmansk.net

 

Ta kontakt så snart som mulig. Du vil få tilsendt mer detaljert informasjon samt søknadsskjema for tillatelsen til Salekhard-opphold